2015 m. kovo 7 d., šeštadienis

Na ir kokia čia antraštė tiktų?

Ar labai skiriasi vyrai ir moterys? Stereotipiškai?.. Jis turbūt labiau linkęs rizikuot, ji gi - nori pastovumo. Jis - pirma padaro, tada galvoja, ji - galvoja, o tada...(ne)daro. Vienas iš filmų, gražiai iliustruojančių tuos skirtumus "The last Night" - daug kur Lt verčia jį  "Praėjusią naktį Niujorke". Be super gilių minčių ir ieškojimų, bet taikliai pasakojantis, kaip (turbūt) elgtųsi moteris, ir kaip - vyras, esant palankiai situacijai nusukt į kairę (ar dešinę - kaip kieno skoniui).

Taigi, stereotipai. Mezgant (o ir ne tik) - kažkaip stereotipiška - rožinė spalva ir vyriškas drabužis nelabai dažnai draugauja. (dar žydra, nors nuo senų laikų berniukų spalva - dabar jau irgi kartais prie ne visai vyriškų priskiriama :))
Mezgėjoms, tokioms kaip aš, kartais nutinka, kad nusiperkama labai graži sruoga Aade long pink-lila spalvos siūlų. Pats pavadinimas sako, kas ta per spalva - rožinė su alyvine ir pilkos užuominomis, grožių grožis neapipasakojimas, kaip ir daugelis kitų,  su spalvų perėjimais. Ir taip tu man nepasisek, kad to grožių grožio maniškė mergaičių kompanija kažkodėl neužnorėjo. Nei viena iš trijų vienetų.. O su manim - ir visų keturių.. Liūdesys būtų begalinis.  Bet - taip jau yra mūsiškėj parapijoj, kad viskas, ko nereikia merginoms, tenka vyrijai - tai ir tie gražieji siūlai atiteko mūsų vyrui. Iš vien tų rožinių tonų megzti nesiryžau, nes na ir mano vyro tolerancija spalvoms turi ribas, nusipirkau dar porą sruogų pilkų siūlų, ir iš dvigubo siūlo numezgiau megztinį - pilka tą barbišką rožinę nugesino, ir rezultate vyras turi be galo šiltą, jaukų ir minkštą megztinį, o aš sau užsidėjau pliusą, kad (ap)mezgu ne tik mergaites, bet ir savo mieląjį. Dar didesnis pliusas -  turtų terboje atsirado vietos dar vienam kg. siūlų - šventa vieta negali būt tuščia, ji klykte klykia, prašydamasi užpildymo....



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą