2015 m. liepos 31 d., penktadienis

Visagalis paint'as

Pastaruoju laiku esu giliuose apmąstymuose gėlynų tema. Nepatinka namų aplinka. Nėr  taip, kad akys slystų ir viskas džiugintų harmonija, derme, kad būtų tvarkingai sudėliotos funkcinės zonos ir pan. Neįsivaizduoju, kokiu stebuklingu būdu, be tokio kiekio informacijos, kurį turiu dabar, pavyko sudėlioti savo tėvų sodą - dabar jis džiugina akis. Žinoma, daug lemia ir tai, kad jau suaugo visi augalai, bet vos į 6 arus sudėta viskas - ir vaismedžiai,  ir poilsis, ir gėlynas, ir namas, ir netgi daržas su visais akutrimentais... Ir viskas darnu, gražu ir sakyčiau, skoninga, neperkrauta.  Kai tuo tarpu nuosavuose namuose - kakafonija kažkokia. Kolekcininko rojus koks tai.
Nepatinka man taip, tad pastaruoju metu vėl persodinėju. Visai netyčia sau identifikavau pagrindinį sodo trūkumą - spygliuočių perteklių. Jie visi gražūs, nemaži, bet jų vaizdas ima erzinti - ir konkrečiai - tujos. O prasidėjo tas erzinimasis nuo gražiųjų populiariųjų smaragdų. Jie yra tiek ryškūs ir reikalaujantys dėmesio, kad net būdami fonu reikalauja prieš save kokių tai išskirtinių augalų. O jau pušaitėms šalia jų - visai nekas, jos tiesiog prapuola. O pušaitės mano akiai - vieni iš to nedaugelio spygliuočių, be sintetikos prieskonio. Su metais, matyt, širdis pradėjo linkt prie labiau natūralistinių želdynų, vadinasi, laikas keist ir namų aplinką. Virė galvoj krūvos projektų, kažkaip pamažu susidėliojau takus - kurių per tas nesibaigiančias statybas dar neturim, želdynų vietas, ir - smagiausioji dalis - derinukai. Visko kardinaliai nekeisiu, tiesiog - išimsiu kai ką, ir tose vietose sodinsiu kitus augalus. Vaizdeliui susidėliot padeda paint programėlė - primityvu iki negaliu, ir efektyvu visai. Taigi - esama situacija gėlyne, matomame pro svetainės langą:
 O čia pakoreguota su piešimo programėle:
 Ir - ''pasodinau'' keletą pušaičių, kurios čia tikrai greitai bus - planuoju pirkt paaugintas, kad iškart matytųsi daugmaž padorus proporcijomis vaizdas..
 
 
Tegyvuoja paint'as  :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą