2015 m. liepos 5 d., sekmadienis

Interjero pasižaidimai

Gėlyne prasidėjo lelijų žydėjimas. Nėr pas mane jų daug, kokios keturios rūšys, bet ir tos dar ne visos radę savo vietą. Turiu prie namo oranžinį kampą - ten susodintos ir oranžinės rožės, ir lelijos, ir viendienės, o pavasarį šviečia oranžiniai vilkdalgiai, dar heucheros - iš rausvų saulėkaitoje patapusios oranžiškai geltonomis laukia eilės -  niekaip neatsispiriu šiems šiltiems tonams, tai būdami ne tokioje matomoje vietoje, bent neerzina savo iškritimu iš bendro kiemo vaizdo. Švelnią oranžinę gražiai prislopina? ar išryškina? melsvi žiedai - susodinau ten levandas ir kokį tai neatpažintą žydintį grožį - atėjo jis į mano gėlyną pats savarankiškai, su kažkuriais pirktais augalais. Vazone dar ir čiobrelis laukia, kol jam vietą atlaisvins koks per tankiai įkištas levandos kerelis.
 
Lelijoms foną sudaro Westerland rožė..
 
 
Spalvų, kvapo ir žiedų švelnumo norisi ir kambaryje. Bevartant senus žurnalus, užkliuvo idėja - stilizuotų kopėtėlių panaudojimas.
Mano mažiausioji nėra iš tų vaikų estetų - jei tokių būna - kurie nuo mažų dienų ramiai grožisi puokšte, žiedu - jai norisi tą žiedą nagrinėti, tirti, o tų tyrimų rezultatas paprastai nebekelia malonių pasigėrėjimo minčių. Tad vyras griebėsi įrankių, susirado pataupytą ąžuolo šaką ir sumeistravo šį tą panašaus į tas kopėčias - tiesa, kopėtėlės mūsų versijoje transformavosi į rėmą - jį pabalkšvinau Tokurilla dažais. Rezultatu džiaugiuosi, rėmas gražiai atlieka jam skirtą funkciją - galiu kabinti indus su gėlėmis, ir kas smagiausia - kompozicija nepasiekiama kibioms mažosios gėlininkės rankutėms.  Su tais indais - plati laisvė improvizacijai - galima ir modernų vaizdelį susiorganizuot, ir kaimišką, vintažinį.. Dabar pasinaudojau stiklainėliu nuo uogienės. Prie to pačio - tas rėmas puikiai tiks ir levandos žiedelių džiovinimui. Dar -  jį galima kabint lauke terasoj, galima naudot vaistažolių džiovinimui, galima sukabint nuotraukas, rėmelius, raktus, galima papuošt kalėdiniais žaisliukais ir jis atliks Kalėdų vainiko rolę.. Žodžiu, jis man patinka :)
 

 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą