2021 m. vasario 19 d., penktadienis

VAIKIŠKOS KNYGOS

Atsikėliau, išgurkšnojau savo kasrytinį puodelį kavos ir sumaniau daryti vaikų knygų inventorizaciją..Skamba rimtai, bet rimta ir yra - ir knygų, ir skaitytojų namuose daug, tad ir tas knygų rūšiavimas bei tvarkymas užtrunka. 
Betvarkydama pagavau save mintijant - juk dabar tiek daug prikepta leidyklų, tiek daug leidinių, o skaityti beveik nėra ko. Ar geri autoriai brangūs, ar tiesiog leidyklose dirba žmonės, kurie knygų neskaito??
Surinkau savo vaikų topines knygeles - pati augau jas skaitydama. Ne tik augau, bet ir mokiausi pažinti gamtą, ją mylėti, saugoti. Turbūt dėl to nekyla noras į mišką bruktis su keturračiu ar palikti šalikelėje sužeistą gyvūną.. 

Taigi, vaikų mėgstamiausios:

Dž. Darelo ,, Mano šeima ir kiti gyvūnai''; ,,Įkaušęs miškas'' (ši tikrai ne apie alkoholio vartojimą, Verygai rūpintis nereikėtų :) ); ,,Bafuto skalikai'' ; ,,Sugaukite man kolobusą''. Knygose rašoma apie autoriaus įkurtą zoologijos sodą, kasdienius rūpesčius globojant, rūpinantis, gydant to sodo augintinius, gvildenamos gamtos apsaugos temos, kurios tokios aktualios šiandien..

Dž. Kervudo ,,Meškinas Tiras'' - klasikų klasika. Vėlgi - laukinių gyvūnų kasdienybė, kova už būvį su medžiotojais..

V. Ctvrteko ,,Vežėjo Šeitročeko keliai'' mano septynmetei buvo kažkas tokio. Ir ne tik jai. Su humoru - paprastu, todėl smagiu ir vaikams, ir suaugusiems pasakojami vežėjo Šeitročeko ir jo nuostabaus arkliuko nuotykiai..

Na, o L. F. Baum ,,Ozo šalies burtininkas'' - viena iš geresniųjų neseniai išleistų knygų.. Vėl - nuotykiai, kelionės, draugystė, tikrosios vertybės..




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą