2016 m. birželio 14 d., antradienis

Vasaros žiedai

Gėlynas - nuolatinė kaita, augimas, akys nespėja pasidžiaugt vienais žiedais, tuoj skleidžiasi kiti, o kai pavargsti nuo spalvų ar labiau - nuolatinio rūpesčio tais gėlynais - ateina ruduo, žiema, pertrauka, tam, kad vėl su naujomis jėgomis kibtum į tuos pačius darbus.
Mano gėlynai jau nebe jaunučiai pirmamečiai, tad tos priežiūros reikia mažiau, kas labai džiugina, yra laiko daugiau pagalvot apie atskirų akcentų dėliojimą. Tie atskiri akcentukai - man - vienmečių vazonai, apie kuriuos pradedu galvot dar žiemą, norisi pabandyt kokius nebandytus ar pasiteisinusius derinukus. Ir labai smagu, kai tie nauji derinukai pasiteisina. Šiais metais - tai našlaičių ir lobelijų kompanija. Praeitam įraše sudėjau šviežiai pasodintų lovelių foto, dabar - kaip jie atrodo dabar, bent man - akys džiaugiasi, o neretai, atvėrus langą - ir nosis.



Terasiniai vazonai truputį pasikeitė, didžioji dalis našlaičių iškeliavo, vietoj jų įtūpė lobelija ir bakopa.


Ant palangės virš tos terasos, lovely, irgi vietoj našlaičių, kurioms saulės trūkumas čia nepatiko, apsigyveno petunijos atmaina sunkiu pavadinimu.


Tai va toks tas augimas, didėjimas, alyviniai ir gelsvi tonai - šiemet jų nemažai kieme,  kai apsidairau.

Gražaus birželio :)

2 komentarai:

  1. Labai gražu! Ir tikra tiesa, kad nors ir žiemą nykoka būna, bet tikriausiai ji ir skirta energijai kaupti, nes kai prasideda pavasaris, aš vos spėju po darbų apibėgti visus savo darželius :)) Sakykit, galbūt jums tekę išbandyti - ar tinka dekoratyviniai vazonai gelems? Na, turiu omeny, kur dažniausiai iš medžio daromi kokie karučiai ar laipteliai ir pan. Kadangi turime nemažai ploto, galvoju pastatyti nedidelį dekoratyvinį senovinį karutį, tik galvoju, kaip išspręsti su vazonu tuomet - ar ten į vidų koks vazonas edasi, ar kaip.. Jūs gal patirties su tuo turite? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Atsiprašau, kad vėlokai susiruošiau atrašyt - manau, karutyje drąsiai galima daryt vazonines kompozicijas, tiesiog teks tuos augaliukus dažnai laistyti arba įdėt kokių nors vandenį kaupiančių granulių. Nes pastebėjau, kad net ir per liūtis vazonuose žemė greit išdžiūna.

    AtsakytiPanaikinti